Härliga boenden

I våra utflykter och turer ingår oftast inget boende, allt för att du som kund ska ha frihet att själv välja önskvärd standard och plats. I Siljanområdet finns massor av boenden i alla prisklasser. Från flotta hotell mitt i till enkla stugor i skogen, ni väljer. Ni hittar de flesta hos Siljan Turism. Men vi vill passa på och marknadsföra några särskilt härliga och trivsamma boenden som bjuder på personligt bemötande.

Backlunds boende

 

backlunds boende

Bo som hemma fast borta! På Backlunds boende möts ni av hemtrevlig rofylld dalamiljö. Boendet som ligger naturskönt mitt i en genuin dalaby erbjuder en inspirerande utsikt över sjön Siljan. Ett prisvärt boende med personligt bemötande. Transfer till/från tåg och buss samt till/från aktiviteter kan ordnas. Här är det enkelt att bo för flertalet av våra utflykter och paket.

Var
Mitt i charmiga Vikarbyn, 7 km NV om Rättvik

Hemsida
www.vikarbyn.com

Telefon
Bokning 070-749 35 78

E-post 
vikarbyn.dalarna@gmail.com

 

Lustigsgården

 

lustigsgården

Lustigsgårdens Bed & Breakfast är ett mysigt, välskött boende strax utanför Rättviks centrum. Här bor ni i nyrenoverade och modernt inredda rum, flera med underbar utsikt över Siljan. Huset har anor ända från 1600-talet. Transfer till/från tåg och buss samt till/från aktiviteter kan ordnas. Här är det praktiskt att bo för flertalet av våra utflykter och turer.

Var
Rättvik, 1 km från tåg- och busstation

Hemsida
www.lustigsgarden.se

Telefon
0248-100 39

E-post 
info@lustigsgarden.se

 

Eriksdotters Brukslogi

 

Naturbild OreErikdotters brukslogi

Bo i genuin bruksmiljö med vildmarken runt hörnet. På Erikdotters Brukslogi finns 2 fina uthyrningslägenheter om 2 rok, med självhushåll och totalt 9 bäddar. Boendet har fräsch 50-talscharm samt lugnt och vackert naturläge. Här är det gott att vara. Se solen gå upp och ner över det stilla vattnet, andas frisk luft och tanka batterierna. Närheten till naturen och kulturen inspirerar och skapar mervärde till er vistelse. Vi arrangerar i samarbete med Erikdotters Brukslogi flera guidade cykelturer och vandringar i Orebygdens vackra omgivningar.

Var
Furudals Bruk, 4 mil norr om Rättvik (tåg till Rättvik, därefter buss 71 till Furudals bruk som tar ca 1 timme)

Hemsida
www.eriksdotters.se

Telefon
070-514 74 80 eller 0258-104 52

E-post 
lohedsoderman@tele2.se

 

Stiftsgården Rättvik

Stiftsgarden-1

Strax utanför Rättviks centrum, vid Siljans strand ligger Stiftsgården. Ett hotell med gästhemskaraktär. Stiftsgården välkomnar alla gäster, stora som små. Här finns trivsamma rum, fina lekytor för barnen och praktiskt boende oavsett om du kommer med cykel, motorcykel, tåg, buss eller bil. Tillsammans med Stiftsgården har vi ett cykelerbjudande med logi och guidad cykeltur. Läs mer under rubriken ”Paket”.

Var
Rättvik, 1 km från tåg- och busstation

Hemsida
www.stiftsgarden.org

Telefon
010-160 80 01

E-post 
bokningen@stiftsgarden.org