Historia och natur i Siljansbygden

Historia och natur

Kom och upplev unik natur och spännande historia i hjärtat av Dalarna. Vi kopplar bort alla måsten, lägger vardagsstressen på hyllan och njuter av de natursköna omgivningarna. Vyerna är stundtals milsvida och de blånande bergen utgör en underbar kuliss. Med hjälp av kunniga naturguider beger vi oss ut i skogen och upplever Siljansbygden med alla sinnen. Vi går på vandring i historiens spår, går på blomvandring och beger oss ut i vildmarken, bortom de klassiska turistvägarna. Här är frisk luft kung och kraven minimala. Vi fångar dagen och upplever naturen och historien tillsammans!

4 dagar, 3 nätter
Pris: 4450 kronor per person (del i dubbelrum)

______________________________________

FAKTA OM PAKETET

Paketet bokas på förfrågan under perioden juni – september. 

Paketets längd
4 dagar, 3 nätter

Pris (gäller del i dubbelrum)
4450 kronor/person

Bokning
Turen bokas på info@greenowltravel.com eller 073-616 11 10. OBS! Antalet platser är begränsade. Det är därför bra om ni är ute i god tid.

Boende

I charmiga lilla Vikarbyn strax utanför Rättvik ligger hemtrevliga Backlunds Boende. Här bor ni som hemma fast borta. Den ombonade och rofyllda dalamiljön möter er redan på brokvisten och skapar ett varmt välkomnande. Boendet som ligger mitt i dalaidyllen erbjuder en naturskön utsikt över sjön Siljan. Framför den sprakande elden i kaminen är det gott att sitta och ta in den härliga stämningen och koppla av tillsammans.

DETTA INGÅR I PAKETET

  • Tre nätters logi inkl. frukost, sänglinnen och städning
  • Tre guidade utflykter
  • Lättare fika på utflykterna
  • Njut av rofylld dalamiljö
  • Andas frisk luft och tanka naturenergi
  • Lär er mer om frodig grönska och spännande historia
  • Följ med en kunnig naturguide bortom de klassiska sevärdheterna och upplev naturen på riktigt

Övrigt
Vänligen meddela eventuella behov av särskild kost i samband med bokning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Ta er till & från Vikarbyn
Vikarbyn ligger i hjärtat av Dalarna, ca 6 mil från Falun och ca 3 mil från Mora, vid sjön Siljan. Kommer ni från Stockholm finns vi knappt 3,5 timmars bilresa bort. Tågen stannar bekvämt i centrala Rättvik flera gånger dagligen, härifrån är det ytterligare 8 km till Vikarbyn. Bil behövs för att ta er till boendet och utflykterna, men finns att hyra om ni inte kommer med egen bil.

____________________________

DAGSPROGRAM

Dag 1: Ankomst Rättvik & Vikarbyn
Incheckning kan ske från klockan 15.00, i övrigt fri eftermiddag och kväll. Passa på att utforska Vikarbyns slingriga bygator och upplev den härligt avslappnade dalamiljön. Ta ett dopp i den glittrande Siljan, strosa ut på Rättviks långbrygga eller längs stranden med en god Rättviksglass i handen. Dagen avslutas med fördel på någon av Rättviks mysiga restauranger.

Dag 2: Vandring i historiens spår
Efter en god och mättande frukostbuffé möter vi upp vår vandringsguide med vandringskäpparna redo. Vi ska på vandring i historiens spår. Vandringen går över strand, på spångar och mjuka skogsstigar och längs vägen finner vi intressanta tecken. Naturen är skön och luften frisk. Halvvägs stannar vi till vid en naturskön plats för att inta vår fika och njuta av utsikten över Siljan, innan vi beger oss vidare genom skogen. Vi vandrar i behaglig takt och gör flera stopp längs vägen. Vi vandrar cirka 8 km, men i lättsam terräng.

Fri eftermiddag & kväll.

Dag 3: Mitt i naturen
Efter en återigen god frukostbuffé är det dags att bege sig norrut, till Orsa. Vid Orsa hembygdsgård möter vår guide upp och lotsar oss vidare in i en frodig dalgång. Temat för dagen är säsongens blommor. Vandringen är lättsam och omgivningen naturskön och själsligt stärkande. Även idag stannar vi till halvvägs för att inta vår fika.

Eftermiddagen är fri för sightseeing, shopping och mat.

Sen eftermiddag är det dags för dagens andra guidade utflykt, en vildmarksupplevelse av klass. En kunnig naturguide tar oss med rakt ut i vildmarken. Vi färdas fram på slingriga skogsvägar, förbi små idylliska skogssjöar och charmigt knotiga småbjörkar. Här, bortom civilisationens rutinstyrda vardag och de klassiska turiststråken, blir vi ett med naturen. Om turen är med oss och vi rör oss tyst finns det chans till fina djurmöten, här på skogen lever allt från bäver, björn, älg och mycket fågel. När dagen börjar gå över till kväll beger vi oss hemåt igen.

Fri kväll. 

Dag 4: Avresa
Utcheckning senast klockan 11.00 och hemfärd.

 

Varmt välkomna att uppleva härliga Dalarna med oss!