I kalkens hjulspår

CYKELUTFLYKT I HÄRLIG DALANATUR!

Följ med och ta del av den spännande kalkhistorien i Rättvik med omnejd. Njut av härlig dalanatur och hör förklaringen om hur ett nedlagt kalkbrott kunde bli en internationellt erkänd musikarena.

IMG_1551

DETTA FÅR DU

  • Kunskap om traktens historia och spännande geologi
  • Små grupper för en mer exklusiv upplevelse
  • Ekologisk fika på naturskön plats
  • Frisk luft och tid att vara tillsammans
  • Småskalig ekoturism som värnar om den lokala bygden

SÅ GÅR TUREN TILL

Vi följer de märkbara spåren av vad som skett under miljoner år före oss. Vi tar oss fram genom typiska dalabyar och cyklar på fina sandvägar, allt bortom de stora farvägarna. Längs vägen besöker vi  Nittsjö keramikfabrik, ett av Sveriges äldsta hantverksföretag. Vi stannar också till i det fossilrika Amtjärnsbrottet. Här ser vi tydliga bevis för hur området en gång låg på havets botten. Fikar gör vi på en naturskön plats.

BOKA HÄR!

 

Pris Priset för 2018 är ännu inte fastställt. V återkommer så snart vi har fastställt priset.

Inkluderat Guidad cykeltur samt fika. Vi cyklar under dagen cirka 2 mil, dock i trivsam takt och med flera stopp här och där.

Datum & tider sommar 2018 Turen kan bokas på förfrågan under perioden juni – september.

Ort Rättvik

Boende & tillval Önskar du boka även logi och cykel? Vi har samarbete med flera trivsamma boendeanläggningar i närheten och förmedlar gärna kontakt. Stiftsgarden har till exempel ett färdigt paket med logi, cykel och guidad cykeltur. Läs mer på www.stiftsgarden.org. Flera av de övriga boendeanläggningarna i Rättvik har också cyklar att hyra ut.

Bokning & betalning För bokning och betalning se mer under Utflykter sommar.

Övrigt Samling sker utanför Rättvik Tourist Center vid tågstationen om inte annat anges vid bokning. Minimum antal deltagare är 4. Green Owl Travel äger rätten att avboka turen med anledning av otjänligt väder, för lågt deltagande eller annan oväntad händelse. Vi hoppas att ni har förståelse för detta. Om vi tvingas avboka aktiviteten betalas självklart hela kostnaden tillbaka. Frågor? Kontakta oss gärna på info@greenowltravel.com eller 073-616 11 10.

 

 

BOKA HÄR!

 

Cykel på broSommarängDSC_0236IMG_1551