I kalkens hjulspår

CYKELUTFLYKT I HÄRLIG DALANATUR!

Följ med och ta del av den spännande kalkhistorien i Rättvik med omnejd. Njut av härlig dalanatur och hör förklaringen om hur ett nedlagt kalkbrott kunde bli en internationellt erkänd musikarena.

IMG_1551

DETTA FÅR DU

  • Kunskap om traktens historia och spännande geologi
  • Små grupper för en mer exklusiv upplevelse
  • Ekologisk fika på naturskön plats
  • Frisk luft och tid att vara tillsammans
  • Småskalig ekoturism som värnar om den lokala bygden

SÅ GÅR TUREN TILL

Vi följer de märkbara spåren av vad som skett under miljoner år före oss. Vi tar oss fram genom typiska dalabyar och cyklar på fina sandvägar, allt bortom de stora farvägarna. Längs vägen besöker vi  Nittsjö keramikfabrik, ett av Sveriges äldsta hantverksföretag. Vi stannar också till i det fossilrika Amtjärnsbrottet. Här ser vi tydliga bevis för hur området en gång låg på havets botten. Fikar gör vi på en naturskön plats. Vi cyklar under dagen cirka 2 mil, dock i trivsam takt och med flera stopp här och där.

BOKA HÄR!

 

Pris

750 kr/person, 450 kr/barn (upp till 13. Rekommenderad lägsta ålder är 10 år)

Inkluderat

Guidad cykeltur, ekologisk fika utomhus samt lån av cykel.

Datum & tider

Turen kan bokas på förfrågan under perioden juni – september. Välkommen att höra av dig till oss så hittar vi ett datum som passar!

Ort Start och mål sker i centrala Rättvik, cykelturen går förbi flera mindre byar i utkanten av Rättviks samhälle.

Boende & tillval Önskar du boka även logi? Vi har samarbete med flera trivsamma boendeanläggningar i närheten och förmedlar gärna kontakt. Stiftsgarden har till exempel ett färdigt paket med logi, cykel och guidad cykeltur. Cyklar finns att hyra på Team Sportia samt på flera boendeanläggningar i Rättvik.

Bokning & betalning För bokning och betalning se mer under Utflykter sommar.

Övrigt Samling sker utanför Rättvik Tourist Center vid tågstationen om inte annat anges vid bokning. Green Owl Travel äger rätten att avboka turen med anledning av otjänligt väder, för lågt deltagande eller annan oväntad händelse. Vi hoppas att ni har förståelse för detta. Om vi tvingas avboka aktiviteten betalas självklart hela kostnaden tillbaka. Frågor? Kontakta oss gärna på info@greenowltravel.com eller 073-616 11 10.

 

 

BOKA HÄR!

 

Cykel på broSommarängDSC_0236IMG_1551