Kultur och lokal mat

Bild veranda och cykel

Kom och upplev Siljansbygden med alla sinnen. I lugn takt tar vi oss med hjälp av cykel fram genom det vackra dalalandskapet, lär oss mer om traktens intressanta historia samtidigt som vi får njuta av den härliga dalanaturen. Under helgen bjuds vi även på lokala delikatesser samt fängslande berättelser från förr. Det blir en berikande och smakrik helg i härlig dalamiljö!

3 dagar, 2 nätter
3450 kronor per person (del i dubbelrum)

__________________________

FAKTA OM PAKETET

Turen är bokningsbar under perioden juni – september 2016. Platserna är begränsade så tänk på att vara ute i god tid. 

Paketets längd
3 dagar, 2 nätter

Pris
3450 kronor/person (del i dubbelrum)

Bokning
Turen bokas på info@greenowltravel.com  eller 073-616 11 10.

Boende
I charmiga lilla Vikarbyn strax utanför Rättvik ligger hemtrevliga Backlunds Boende. Här bor ni som hemma fast borta! Den ombonade och rofyllda dalamiljön möter er redan på brokvisten och skapar ett varmt välkomnande. Boendet som ligger mitt i dalaidyllen erbjuder en naturskön utsikt över sjön Siljan. Framför den sprakande elden i kaminen är det gott att sitta och ta in den härliga stämningen och bara vara tillsammans.

Detta ingår i paketet

  • Två nätters logi i delat dubbelrum inkl. frukost och sänglinnen
  • Guidad cykelutflykt
  • Besök i Dalhalla
  • Besök på Nittsjö Keramikfabrik
  • Lunchpaket under cykelutflykten
  • Fika under cykelutflykten
  • 2 middagar med lokal prägel
  • Cyklar och cykelhjälmar finns att låna för den som inte vill ha med egen

Övrigt
Vänligen meddela eventuella behov av särskild kost i samband med bokning. Sista bokningsdag är 1 månad före respektive helgpaket.  Det krävs att minst 4 personer bokar paketet för att vi ska kunna genomföra det. Maxantalet är 10 personer.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs. Meddela ev. behov av specialkost vid bokning.

Ta er till & från Vikarbyn
Vikarbyn ligger i hjärtat av Dalarna, ca 6 mil från Falun och ca 3 mil från Mora, vid sjön Siljan. Kommer ni från Stockholm finns vi knappt 3,5 timmars bilresa bort. Tågen stannar bekvämt i centrala Rättvik flera gånger dagligen, härifrån är det ytterligare 8 km till Vikarbyn. Bil behövs för att ta er till boendet och utflykterna, men finns att hyra om ni inte kommer med egen bil.
__________________________________

DAGSPROGRAM

Dag 1: Ankomst
Incheckning från klockan 15.00.

Eftermiddagen fri för egna utflykter.

Passa gärna på att spendera tid i Rättvik med omnejd, varför inte strosa ut på långbryggan och njuta av utsikten över Siljan. Vi ger er gärna tips om sevärdheter eller aktuella arrangemang.

Klockan 19:00 samlas vi på Backlunds Boende för en trevlig kväll tillsammans. Maten vi äter har en tydlig lokal prägel och flera produkter kommer från traktens duktiga matproducenter.

Dag 2: Med alla sinnen
Efter en mättande frukostbuffé är det dags för en guidad cykeltur genom historiskt dalalandskap. Halvvägs stannar vi till för att äta våra medhavda lunchpaket. Efter lunch cyklar vi vidare genom landskapet och stannar till vid några historiskt intressanta och natursköna platser. Vi besöker under dagen bland annat Nittsjö keramikfabrik samt den spektakulära utomhusscenen Dalhalla.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Klockan 19:00 samlas vi åter på Backlunds Boende för ännu en trevlig kväll tillsammans. Idag står ”Dalatapas”  med närproducerade delikatesser på menyn. Det blir en smakresa för både öga och gom. Att avrunda kvällen framför den värmande kaminen och härliga utsikten över Siljan blir ett bra avslut på kvällen och helgen.

Dag 3: Avresa
Utcheckning senast klockan 11.00 och hemresa.

 Varmt välkomna att uppleva härliga Dalarna med oss!