Natursköna Costa Rica

DET FINNS GRÖNT…OCH SÅ FINNS COSTA RICA!

Costa Rica verkligen flödar av färgen grönt, både i naturen och i folks medvetande. Flera olika skogstyper och klimatzoner gör att landet har en verkligt unik natur. Trots att Costa Rica är ett relativt litet land (Sverige är nästan 9 gånger så stort) ryms ändå hela 5% av världens biologiska mångfald inom landets gränser. Som turist är det spännande att få ta del av den häftiga naturen likaså det exotiska djurlivet. Landet kännetecknas också av sitt ”gröna medvetande”, från tidig ålder lär sig barnen vikten av att återvinna för att värna miljön. Hållbart gröna lösningar samt att hela 25 procent av landets areal består av skyddad natur har gjort att Costa Rica kommit att bli en ledande destination för ekoturism.

Costa Rica anses också vara ett de mest välmående länderna i regionen. Historien berättar att när Christopher Columbus anlände år 1502 såg han så mycket guld hos de infödda att han kallade området för guldkusten, vilket långt senare utvecklades till namnet på landet, Costa Rica – den rika kusten.

IMG_3880

I Costa Rica får du lära känna unik natur, häftiga djur, spännande vulkaner och gästvänliga människor. Här är det skönt att vara – för alla sinnen!

PURA VIDA betyder ”äkta liv” och är ett vanligt förekommande begrepp i Costa Rica. Du kommer att höra det dagligen och i flera olika uttryck. T.ex. som ”varmt välkommen”, ”ha en bra dag”, ”perfekt” och ”lycka till”. Det är också en benämning på ett sätt att förhålla sig till livet, helt enkelt Costa Ricas svar på det afrikanska uttrycket ”Hakuna Matata”.

Green Owl Travel arbetar utifrån ekoturismens tankar om ett hållbart resande som handlar om att skydda naturmiljöer och samtidigt stödja den lokala befolkningens välbefinnande. Precis som på våra andra destinationer har vi därför valt våra utflyktsmål och boenden med största hänsyn. Vi vurmar för hållbar utveckling och känner oss extra stolta över att kunna presentera en resa till ekoturismens land nummer 1. Vi vill därför gärna uppmuntra er resenärer att ställa frågor och visa ert engagemang för denna viktiga fråga. Vi gör vårt bästa för att våra resor ska bli så hållbara som möjligt. Har ni några tankar om hur vi kan bli bättre lyssnar vi gärna!

DSC_0347DSC_0372IMG_4232

Nedan finner ni information om vår gruppresa med avresa 8 oktober 2016. Är ni intresserade av att resa till Costa Rica på egen hand andra datum hjälper vi er gärna. Kika igenom programmet nedan, välj de delar ni vill ha med och kontakta oss så syr vi ihop en resa till er. Bekvämare kan det inte bli!

KORTFATTAT PROGRAM
Dag 1  Ankomst San José. Återhämtning på hotellet.
Dag 2  Färden går genom vulkan och rakt ut i djungeln. Lodgen ligger naturskön med floden och djungeln på den ena sidan och det Karibiska havet på den andra.
Dag 3  Idag åker vi på en spännande båttur längs nationalparkens slingriga kanaler.
Dag 4  Vi besöker en palmplantage och när solen gått ner smyger vi ut på en spännande safari för att leta efter nattaktiva djur.
Dag 5  I skuggan av en slocknad vulkan gör vi intressanta studiebesök på en ekologisk farm, till en lokal skola och ett vattenfall.
Dag 6  Dagens utflykt går till det vackra vattenfallet Río Celeste. Vi besöker också ursprungsbefolkningen Maleku.
Dag 7  Vi tar oss vidare västerut och stiftar närmare bekantskap med ett helt nytt ekosystem och en ny vulkan. Lerbad och varma källor gör gott för både hud och själ.
Dag 8  Vi vandrar på vulkanen och ser spännande vulkanisk aktivitet.
Dag 9  Vi åker linbana upp bland trädtopparna och lär oss mer om den frodiga växtligheten. På kvällen njuter vi av den underbara solnedgången från hotellets balkong.
Dag 10 Vi gör ett besök i en närliggande nationalpark och på kvällen seglar vi ut på en tur i solnedgången.
Dag 11 Att se hantverkare i arbete är alltid fascinerande, så också i Costa Rica. Vi besöker hantverksbyn Sarchi på vår väg tillbaka till huvudstaden.
Dag 12 Resan går mot sitt slut och det är dags att packa och åka hem. Pura Vida!

UTFÖRLIGT PROGRAM HITTAR DU HÄR.

PRISEXEMPEL 2018*
Vuxen: från 23 900 kr (del i dubbelrum)
Barn (under 12 år): 15 900 kr
Singeltillägg: 5200 kr

*Prisskillnader under jul & nyår kan förekomma. 

I PRISET INGÅR:
– Logi 11 nätter, del i dubbelrum.
– Transfer till/från flygplats
– Måltider enligt program
– Transport under hela resan
– Utflykter och aktiviteter enligt program
– Inträdesavgifter till nationalparker och aktiviteter
– Engelsktalande färdledare under hela resan
– Engelsktalande lokalguider

RESAN INKLUDERAR EJ
– Flyg till/från Costa Rica
– Eventuell flygplatsskatt vid avresa
– Måltider, transporter och utflykter utöver program
– Eventuella extra kameraavgifter i nationalparker
– Eventuell dricks till guider och chaufför
– Privat reseförsäkring och eventuell vaccination