ta bort

Historien om Green Owl Travel eller ”Akademikern som bytte kontoret mot naturen”

Jag som äger och driver företaget heter Lotta Backlund. Jag utbildade mig först till samhälls- och kulturanalytiker och arbetade i många år stillasittandes på kontor. Men när vardagen kändes för inrutad och längtan ut i naturen blev för stor skolade jag om mig till reseproducent, sa upp mig från mitt arbete och startade Green Owl Travel.

Jag brinner för att få människor att upptäcka värdet av naturen och för att visa upp Sveriges fantastiska natur, fascinerande geologi och intressanta historia. Jag vill ge fler möjlighet att stanna upp och njuta av den kraft naturen har att tillföra oss. Min ambition är att få fler att uppskatta de enkla stunderna i livet. Som att sitta vid en lägereld, att äta mat utomhus, att dricka vatten i en porlande bäck och att andas frisk luft.

Green Owl Travel´s kunder är nyfikna upptäckare i alla åldrar som vill lära sig mer om svensk natur och kultur. Vi erbjuder soft adventures året om i form av vandringar, cykelturer, snöskovandringar och lättsamma utflykter. De flesta av våra turer är halvdagsturer och äger rum i Siljansbygden- Här, i mitten av Dalarna, finns ett av Sveriges blivande geoparksområden. Tack vare ett meteoritnedslag för 377 miljoner år sedan är området fascinerande på flera sätt. Här finns en unik flora, ett rikt djurliv och spännande geologi. Green Owl Travel erbjuder också turer i andra delar av Dalarna. Tillsammans med lokala samarbetspartners skapar vi minnesvärda upplevelser.

Följ med oss ut i skogen du också!

Lotta Backlund, Green Owl Travel