Om oss

Green Owl Travel

Green Owl Travel & Consulting är en svensk researrangör. Våra destinationer och samarbetspartners är alla noggrant utvalda utifrån ett barnfokus i kombination med ekoturismens tankar om hållbart resande. Resorna är sammansatta med största omsorg utifrån vårt motto – Kvalitetstid när det är som bäst! Vi är flexibla och månar om att ha en personlig prägel på alla våra resor och utflykter. När ni reser med oss reser ni personligt.

Green Owl Travel har ställt säkerhet enligt resegarantilagen hos Kammarkollegiet, vilket innebär att era pengar är skyddade och att ni är garanterade att få det ni bokat. Här kan ni läsa mer om vad resegarantilagen innebär och också se att vi ställt resegaranti.

Tack vare en kostnadseffektiv administration kan Green Owl Travel ha konkurrenskraftiga priser och samtidigt bibehålla en hög kvalité. Green Owl Travel säljer själva landarrangemanget men hjälper gärna till att boka flygresan genom vårt samarbete med en etablerad resebyrå. På samma sätt arrangerar vi i Dalarna oftast bara själva aktiviteten och hänvisar till Siljan Turism eller direkt till de boendeanläggningar vi samarbetar med för bokning av själva boendet.

Green Owl Travel är stolt medlem i Ekoturismföreningen och Naturskyddsföreningen och vill på detta sätt visa att vi strävar efter att erbjuda möjligheter till ett hållbart resande. Vi tror att  lokalt producerade råvaror, lokala samarbetspartners och utveckling av landsbygdens pärlor ger ett oslagbart mervärde som skapar hög kvalité. Vi är stolta över att kunna vara med och bevara det genuina utan att behöva rekonstruera det enbart för syns skull.

Green Owl Travel är delägare i Siljan Turism, det lokala destinationsbolaget samt Visit Dalarna.
Green Owl Travel innehar F-skattsedel, resegaranti samt ansvarsförsäkring.

Lotta Backlund

Lotta som äger och driver företaget är en resvan förälder som aldrig ser några hinder med att ta med sina eller andras barn på resan. Snarare anser hon att sällskap av barn istället lyfter resan och att se världen ur barns ögon alltid är ett spännande, stimulerande sätt att resa. Lotta älskar att lära sig nya saker och upptäcka nya platser och vill mer än allt annat inspirera andra att känna det samma.

Lotta är en drivande, initiativrik entreprenör tillika passionerad resenär. Hon gillar att tillföra människor positiv energi och brinner för utveckling hos både individer och verksamheter. Hon är utbildad samhälls- och kulturanalytiker och reseproducent och har alltid arbetat med och för människor.

Lotta gläds åt varje tillfälle då barn får nya kunskaper om världen, ökade lärdomar om andra människors sätt att leva samt reflektioner över sin egen kulturs sätt att leva. Hon gillar att det i barns ögon kan vara minst lika spännande att hugga ner ett bananträd som det i vuxnas ögon kan vara att stå framför ett unikt världsarv. Det är fascinerande hur det lilla kan bli ett stort äventyr och därmed hur viktigt lärandet är.

DSC_0293
På toppen av Sigriya Rock Fortress på Sri Lanka