Rakt ut i skogen

Rakt ut i skogen

Kom och umgås i den härliga dalanaturen med hela familjen! Koppla bort alla måsten och njut av att vara tillsammans. Med hjälp av våra duktiga guider beger vi oss rakt ut i skogen och upplever naturen tillsammans. Vi går på djungelexpedition, besöker en levande fäbod och gör en utflykt till vildmarken. Här är frisk luft kung och kraven minimala. Här är naturen på riktigt! Under vistelsen finns även tid för att utforska Siljansbygden på egen hand. Det blir dagar fyllda av högkvalitativ familjetid, något att minnas för både stora och små! 

5 dagar, 4 nätter
2 vuxna, 2 barn 16 900 kronor (del i familjerum)

______________________________________

FAKTA OM PAKETET

Datum
Turen kan bokas på förfrågan under perioden 15 juni – 15 augusti 2016. Tänk dock på att vara ute i god tid för att vara säker på att få plats.

Paketets längd
5 dagar, 4 nätter

Pris (gäller familjerum)
2 vuxna, 2 barn: 16 900 kronor
2 vuxna, 3 barn: 19 900 kronor

Bokning
Boka turen på info@greenowltravel.com eller 073-616 11 10.

Boende
I charmiga lilla Vikarbyn strax utanför Rättvik ligger hemtrevliga Backlunds Boende. Här bor ni som hemma fast borta! Den ombonade och rofyllda dalamiljön möter er redan på brokvisten och skapar ett varmt välkomnande. Boendet som ligger mitt i dalaidyllen erbjuder en naturskön utsikt över sjön Siljan. Framför den sprakande elden i kaminen är det gott att sitta och ta in den härliga stämningen och bara vara tillsammans.

Rekommenderad ålder på barn
Vi rekommenderar detta paket särskilt för er som har barn mellan 7 och 12 år. Yngre barn kan absolut uppskatta utflykterna, vi förlitar oss på att ni vuxna känner era barns kapacitet och intressen bäst.

DETTA INGÅR I PAKETET

  • 4 nätters logi i familjerum inkl. frukost och sänglinnen
  •  Tre guidade utflykter (djungelvandring, vildmarksupplevelse, fäbodvandring)
  • Besök på levande fäbod
  • Lunch i härlig fäbodmiljö
  • Lättare fika på utflykterna
  • Kvalitetstid tillsammans
  • Möjlighet att låna cyklar

Övrigt
Vänligen meddela eventuella behov av särskild kost i samband med bokning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs. Meddela ev. behov av specialkost vid bokning.

Ta er till & från Vikarbyn
Vikarbyn ligger i hjärtat av Dalarna, ca 6 mil från Falun och ca 3 mil från Mora, vid sjön Siljan. Kommer ni från Stockholm finns vi knappt 3,5 timmars bilresa bort. Tågen stannar bekvämt i centrala Rättvik flera gånger dagligen, härifrån är det ytterligare 8 km till Vikarbyn. Bil behövs för att ta er till boendet och utflykterna, men finns att hyra om ni inte kommer med egen bil.

____________________________

DAGSPROGRAM

Dag 1: Ankomst Rättvik & Vikarbyn
Incheckning från klockan 15.00, i övrigt inget program. Passa på att utforska Vikarbyns slingriga bygator och upplev den härligt avslappnade dalamiljön. Eller varför inte strosa ut på Rättviks långbrygga eller längs sandstranden med en god Rättviksglass i handen. Dagen avslutas med fördel på någon av Rättviks lokala restauranger.

Dag 2: Djungel & Vildmark
Efter en god frukostbuffé är det dags att ta sig till Orsa för en spännande djungelexpedition i den lummiga naturen. Vi börjar vid trädtopparna och tar oss sedan ner och in i den frodiga djungelliknande skogen. Vi följer sedan den krokiga naturstigen, förbi högväxta ormbunkar, uppför trappor och över små skogsbroar. Ibland utgör nedfallna träd utmaningar som vi måste avgöra om vi ska passera under eller över. Vi vandrar dalgången uppströms och stannar till halvvägs för en fika och möjligen ett kort dopp i den badvänliga dammen innan vi tar oss tillbaka på andra sidan ån.

Eftermiddagen är fri, till exempel för bad, shopping, besök på Orsa björnpark och mat.

Sen eftermiddag är det dags för dagens andra guidade utflykt, en vildmarksupplevelse av klass. En kunnig naturguide tar oss ut i vildmarken. Vi färdas fram på slingriga skogsvägar, förbi små idylliska skogssjöar och charmigt knotiga småbjörkar. Här, bortom civilisationens rutinstyrda vardag och de klassiska turiststråken, blir vi ett med naturen. Om turen är med oss och vi rör oss tyst finns det chans till fina djurmöten, här på skogen lever nämligen bland annat bäver, älg, björn och mycket fågel. När dagen börjar gå över till kväll beger vi oss hemåt igen.

Dag 3: Upplev Siljansbygden på egen hand
Efter ännu en smakrik frukostbuffé är dagen fri för egna upplevelser. På behagligt avstånd finns mängder av spännande och intressanta besöksmål. Allt från barnvänliga attraktioner som Orsa Björnpark, Leksands Sommarland, Zornmuseet i Mora och Tomteland i Gesunda till sevärdheter i det fria så som häftiga vattenfall, spännande vikingagravar och underbara utsiktsplatser. Vi tipsar er gärna om vad som är aktuellt under just er vistelse.

Dag 4: Livet på landet

Mätta och belåtna efter ännu en frukostbuffé gör vi ett besök till en levande fäbod högt uppe på skogen. Här får vi en inblick i hur livet på fäboden såg ut förr i tiden. Här tycks tiden ha stått still, djuren går lösa på skogen liksom traditionen säger och arbetsuppgifterna är fortfarande många och slitsamma. Vi intar en lokalproducerad lunch i den behagliga fäbodmiljön och får också följa med på en guidad skogsvandring i skogen runt fäboden där kunskaper om livet på skogen blandas med fängslande berättelser om skogens väsen.

Fri kväll.

Dag 5: Hemresa
Efter en god frukostbuffé är det dags för hemresa. Utcheckning senast klockan 11.00.

 

Varmt välkomna att uppleva härliga Dalarna med oss!