Snöskovandring

Följ med på utflykt i vintervacker dalanatur! Vi njuter av skogens tysthet, andas frisk luft, letar djurspår och pulsar fram i mjuk snö. Halvvägs stannar vi till för att fika och äta en lättare måltid. Fyllda med ny energi tar vi oss sedan tillbaka till startplatsen igen.

IMG_4520

 

DETTA FÅR DU:

  • Härlig utflykt i vintervacker naturmiljö
  • Njut av skön tystnad & krispigt frisk luft
  • Få kunskap om den lokala naturen
  • Lär dig mer om traktens spännande geologi
  • Sällskap av lokalguide
  • Lunch utomhus
  • Kvalitetstid tillsammans

 

SÅ GÅR TUREN TILL:

Vi möts upp, spänner på oss snöskorna och pulsar tillsammans in i skogen bland snötyngda granar och tallar. Guiden berättar om den vackra naturen som formades när en meteorit slog ned i området för cirka 377 miljoner år sedan. Halvvägs stannar vi till för att äta en lättare lunch tillsammans. Kanske hör vi korpen flyga trivsamt kraxande över trädtopparna. Efter en stunds vila tar vi oss sedan genom skogen tillbaka till startplatsen igen.   

Pris

650 kr/ person. Familjer med barn under 12 år hänvisas till vår snöskovandring för familjer.

Inkluderat

Guide, lån av snöskor, fika samt lättare lunch.

Tid

Turen tar cirka 3-4 timmar.

Plats

Turen äger rum på olika ställen beroende på snötillgång. Plats meddelas i samband med bokning. Vänligen kom i god tid så att turen kan starta när det är tänkt.

Bokning & betalning

Turen bokas på förfrågan. Tänk på att kontakta oss i god tid, då ökar möjligheterna för att turen kan bli av. För information om bokning och betalning se bokning & betalning.

Tillval

Vi har samarbete med flera trivsamma boendeanläggningar i närheten och förmedlar gärna kontakt om ni önskar. Det går även i vissa fall att boka transport till startplatsen. Kontakta oss i god tid före turen så försöker vi lösa det åt er.

Övrigt

Inga förkunskaper behövs, att gå med snöskor är enkelt och du lär dig redan efter några enstaka steg. Däremot är det viktigt att tänka på din klädsel. Klä dig enligt lager på lager-principen så att det är lätt att ta av dig ett eller flera plagg. Att vandra på snöskor är kul men kan bli varmt och lite jobbigt om det är mycket snö. Den som går sist har dock det enklast! Viktigt är också att du har rejäla vinterskor på dig, helst med höga skaft alternativt snölås (damasker) så att ingen snö smyger sig in under kläderna. Ta gärna med dig vatten i flaska och en ryggsäck att lägga eventuella klädplagg i under vandringen om du skulle bli för varm.

BOKA HÄR!